ayurvedski pristup tegobama

Žensko zdravlje i plodnost

Žensko zdravlje odnosi se na područje medicine koja se usredotočuje na liječenje i dijagnosticiranje mnogih specifičnih zdravstvenih tegoba povezanih s menstrualnim ciklusima, plodnosti, trudnoćom i menopauzom. Kod žena koje planiraju trudnoću, istraživanje pokazuje da otprilike jedna na šest žena (17,5%) ima problema s neplodnošću, što ukazuje na hitnu potrebu za povećanjem svjesnosti o prevenciji, dijagnostici i liječenju neplodnosti.

AYURVEDSKE KONZULTACIJE

Vaidya Biju Madhavan sedmi puta u Hrvatskoj | B.A.M.S. MD Ayurveda

23.10. – 9.11.2023.

Žensko zdravlje i plodnost -prirodne metode-ayurveda
Ayurvedski pristup post-Covid-19 sindromu-Sun Do Ayurveda

Neplodnost i ayurveda

Neplodnost može biti uzrokovana različitim čimbenicima u reproduktivnim sustavima muškarca i žena. Životni faktori poput pušenja, prekomjerne konzumacije alkohola i pretilosti mogu utjecati na plodnost.
Dobro je poznata činjenica da su promjene u prehrani i načinu života uz znanstveni pristup liječenju koji uzima u obzir doshe (regulacijski principi tijela, uma i ponašanja), dhatu (tkiva) i agni (metabolički faktori), donijele ohrabrujuće rezultate u liječenju poremećaja vezanih uz reproduktivno zdravlje.

Ayurveda – “znanje o životu”

Dr. BIJU MADHAVAN

Dr.Biju Madhavan

biografija

Rezultati

“Neću pretjerati s tvrdnjom da su mnogi pacijenti koji su imali neuspjele postupke oplodnje in vitro (IVF) ostvarili plodnost kroz ayurvedski pristup. Također, vrlo je očito da je stopa uspjeha IVF-a i IUI-a vrlo visoka kod pacijenata nakon panchkarme (biološkog čišćenja). Histerektomija se može izbjeći kod mnogih pacijenata s fibroidima, adenomiozom i erozijom grlića maternice liječenjem ayurvedom. Jednostavni biljni preparati u kombinaciji s promjenama u prehrani i načinu života mogu pomoći u liječenju ovih benignih stanja.”

Prema ayurvedi, ginekološki poremećaji su povezani s hormonalnom regulacijom, obrascima životnog stila, razinom stresa, prehranom, genetskim čimbenicima itd.

Također, pacijentova dosha ili konstitucija igra ključnu ulogu u razvoju specifičnih značajki ginekoloških poremećaja. Stoga, žene kod kojih je vata dosha dominantna u konstituciji mogu imati nepravilnu i oskudnu menstruaciju s simptomima grčeva, bolova u leđima, depresije, nesanice itd…
Pacijentice kod kojih je pitta dosha dominantna u konstituciji imaju simptome prekomjernog menstrualnog krvarenja, akni, osipa, razdražljivosti, osjećaja peckanja itd.. Dok žene koje imaju simptome mučnine, osjećaja težine, umora i otečenosti tijekom menstrualnog perioda su kapha dosha konstitucije.
Ovo jedinstveno razumijevanje pojedinca čini liječenje vrlo učinkovitim kod različitih ginekoloških poremećaja.
ayurvedski pristup

Uobičajni ginekološki poremećaji liječeni putem ayurvede su

01 | Amenoreja
02 | Oligomenoreja
03 | Menoragija
04 | Neplodnost
05 | Endometrioza
06 | Upalna bolest zdijelice
07 | Disimenoreja
08 | Sindrom policističnih jajnika

Žensko zdravlje i plodnost - alternativna medicina - ayurveda

Napisao: vaidya Biju Madhavan

Ayurvedski pristup bolestima

saznajte više kako ayurvedom pomoći organizmu u oporavku

Degenerativne bolesti zglobova

SAZNAJTE VIŠE

Post-Covid sindrom

SAZNAJTE VIŠE

Dr. Biju sedmi puta dolazi u Hrvatsku te u suradnji sa Sun Do Ayurveda organizira konzultacije

Za više informacija o konzultacija, ayurvedi i rezervaciji termina, saznajte na linku u nastavku: “Ayurvedske konzltacije”

Javna predavanja prije konzultacija

"Ayurvedski pristup hrani"

Zagreb i Buje

Zagreb | 21.10.2023.

Lokacija i termin uskoro

Buje | 27.10.2023.

Prostori PUO Buje, Istra
konzultacije nakon predavanja