O meni

“Kroz razgovor i vođenu meditaciju na nježan način pristupamo najskrivenijim dijelovima sebe i otpuštamo blokade te prolazimo kroz iskustva koja nam u konačnici pomažu da spoznamo svoju dušu. Sretna sam što mogu doprinijeti vašem životu.”

Hana Stošić

Terapeut karmičke dijagnostike
Ayurvedski savjetnik

Hana-Stosic-terapeut-karmicke-dijagnostike-i-savjetnik-ayurvede (2)

Moj put i poziv

“U početku je kraj”

Moj interes za prepoznavanje ishodišta određenih motivacija, tegoba i tendencija rodio se već u ranom djetinjstvu. Pa tako prvi sastavak u osnovnoj školi iz hrvatskog jezika na slobodnu temu nosio je naslov “Gdje je sudbina – Djesudbina?!” Tada nisam znala da ću se doslovno tom temom baviti i profesionalno. I sada nakon 10 godina uspješnog savjetovanja više od 1000 klijenata mogu reći da još uvijek sa svakim novim danom mi je poklonjen još jedan uvid više u otkrivanju kako stvaramo našu sreću, nesreću, zdravlje, bolesti i da je tema mog sastavka i sadašnjeg profesionalnog života neiscrpna upravo zato jer joj je glavna tema sam život. Ayurveda (“znanost o životu”) mi je ponudila najbolje odgovore na to kako održavati svoje tijelo, um i duh zdravim i sretnim.
Smatram da je važno za svakog savjetnika da ima bogato životno iskustvo kako bi mogao i znao ponuditi svom klijentu adekvatno vodstvo kroz aktualnu temu seanse. Moj život je pun raznih iskustva i na poslovnom području i na privatnom i na duhovnom, što mi pomaže u radu da mogu razumijeti skoro svaku situaciju i zajednički s klijentom doći do raz- rješenja. Tegobe s kojima mi dolaze klijenti dijelim na zdravstvene i/ili sudbinske, iako su one uvijek povezane, no nije nužno da ako imamo neki životni problem ili izazov da ćemo se i razboliti te što ga prije razrješimo manja je šansa da će se bolest bilo kakve vrste razviti. Stoga je moj rad i preventivan.

Zanimljivost o meni

“ Nema dosade kad si pun života”
Ja sam pretežito Kapha (zemlja i voda) konstitucije.

Kvalifikacije

“Uči više – misli da znaš manje”

Laughing Yoga instruktorica

B.S. in Ayurveda, International College of Ayurveda, UK (klinička praksa i usavršavanje: Francuska i Indija)

Terapeut karmičke dijagnostike, Slovenija (učitelj: Marjan Ogorevc, bioterapeut i šaman)
Profesor ruskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet, Zagreb, Hrvatska
Diplomirani muzeolog, Filozofski fakultet, Zagreb, Hrvatska.

Motivacija

“Mnogo dolazi iz doma”

S obzirom da sam odrasla u kući gdje se humanizam u raznim oblicima ”posluživao za doručak, ručak i večeru” uz mog djeda Ivana Supeka, fizičara-književnika- humanistu ( više dostupno na:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ivan_Supek) ukorjenila se temeljna motivacija u meni da doprinesem dobrobiti drugih kako bi kao ljudi nevezano na vjeru, rasu, spol ili razna opredjeljenja bili više u ljubavi tj. prihvaćanju i razumjevanju jedni prema drugima.

Inspiracija

“Ime nas obilježava ali i inspirira”

Kroz život dobila sam dva duhovna imena:
© Ujjaini (grad u indiji gdje se održava Khumba Mela) – od mog indijskog gurua Swami Maheshwaranande, osnivača sustava “Joge u Svakodnevnom životu” i

© Windy Hair (Vjetrovita kosa) od indijanskog starješine u SAD-u.

PEAT i Sistemske konstalacije

Stalno se usavršavam pogađajući razne tečaje, radionice i prateći rad drugih savjetnika/terapeuta iz srodnog područja rada.
Izvojila bih tehniku PEAT (Psihoenergetska aurotehnologija) Živorada M. Slavinskog i metodu Sistemskih (porodičnih) konstalacija njemačkog psihoterapeuta Berta Hellingera kao meni bliskih i iznimno učinkovitih .