Dr.Biju Madhavan

MEDICAL SUPERINTENDENT

AVN AROGYA HOSPITAL

Dr. Biju Madhavan potječe iz obitelji bogate reputacije i iskustva bavljenja ayurvedom. Već od malih nogu imao je priliku upoznati ayurvedu i srodnu kliničku praksu. Njegovi djed i otac su visoko obrazovani, ugledni ayurvedski praktičari.

Biografija

Dr.Biju Madhavan

Djed dr. Bij-a Vaidyar.T.K.Kunnunni Nair učio je više od 12 godina tradicionalnu ayurvedu pod vodstvom gurua “Guru Sishya Parampara [Gurukula] “, koji je dio poznate loze liječnika ayurvede, kroz školu u Kerali u južnoj Indiji, gdje je poznato da se očuvalo učenje autentične tradicionalne ayurvede.

Kroz “Gurukula” princip učenja, djed dr. Biju-a, prikupljao je znanja o ayurvedi te usavršavao znanje sanskrita.. Djed Vaidyar T.K.Kunnunni tako je prenio znanje svojem sinu, Dr.M.Madhavan Nair-u, ocu dr. Biju-a. Spomenuti doktor postao je legendarni liječnik ayurvede, koji je prakticirao tradicionalni i konvencionalni princip rada. Diplomirao je na renomiranom ayurvedskom fakultetu Kottakkal Arya Vaidya Sala te razvio uspješnu karijeru, rješavajući najkompleksnije medicinske slučajeve.
Dr. Biju Madhavan je osim obiteljskog nasljeđa i prikupljanja znanja uz djeda i oca, stekao diplomu B.A.M.S. (Bachelor in Ayurvedic Medicine & Surgery), nakon 5 ½ godina studiranja na uglednom sveučilištu ayurvede u Coimbatoreu, pridruženog Medicinskom sveučilištu dr. MGR u Chennaiju, Indiji, s visokim akademskim ocjenama. Dr.Biju je ondje imao priliku iskusiti praktično učenje medicinskih znanosti o Ayurvedi od mnogih eminentnih liječnika i akademika koji rade i u kliničkoj praksi. Dr. Biju magistrirao je na Rajiv Gandhi Sveučilištu u Bangaloreu, Indija na istraživanju protupalnog dijelovanja ayurvedskih preparata. Bio je profesor na ALNR ayurvedskom medicinskom fakultetu u Koppi, Karnataka, Indija te već 16 godina obnaša funkciju glavnog ayurvedskog liječnika AVN Arogya ayurvedske klinike, Madurai, Indija. Posebno se specijalizirao za liječenje mišićno-koštanih bolesti i neuroloških poremećaja koristeći terapiju Panchakarme.
Dr Biju je uspostavio suradnju sa SUN DO AYURVEDA centrom i naš je regularni suradnik.

Istaknuto

Dr. Biju je proglašen ayurvedskim ambasadorom za integraciju alopatskog sustava te je viši procjenitelj nacionalnog akreditacijskog odbora za bolnice i pružatelje zdravstvenih usluga vlade Indije tkz. NABH (National Accreditation Board For Hospitals and Healthcare providers). Kao član ovog ocjenjivačog suda imao je priliku vršiti procjenu kvalitete mnogih renomiranih bolnica. Također, gostujući je profesor na Alva ayurvedskom fakultetu, Moodibidri, Indija.